Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с окачване на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Значи направихме експеримент,откачихме биалетката от горната и страна ,там кадето е захваната за стаб.щанга и направихме една пробна обиколка ...тропането просто изчезна.Мисля че,трябва да сменя тампоните на стаб.щанга...за биалетките ми казаха че,са ок!Сардечна благодаря на всички които са помогнали с качествени съвети,и мнения
    алфа 156 1.9 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
      Долния шарнир може ли да се рециклира? Защото ми обясниха, че неможе. Горния е алуминиев, режат му шапката избиват го, сменят болта и ябълката и е нов. Долния отгоре е цял и няма как да го избият. Така ми казаха поне. Моите ги правиха в Казанлък. Познат с 156-ца каза, че горните там ставали бетон, но и той се убивал да сменя долните.
      Точно обратното е Долните се рециклират, а за горните почти няма смисъл, защото те много рядко се разбиват
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

А разбиват се и горните, но по трудно. И горни и долни се рецеклират колега.
        За тампоните на стаб.щанга съвет от мен, сложи полиуратанови тампони!
        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:19.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          Точно обратното е Долните се рециклират, а за горните почти няма смисъл, защото те много рядко се разбиват
          Трудно се разбиват оригиналните горни, не знам защо повечето разбити са от тия дето са сменяни с такива взети от БГ.......всъщност знам де, риторично отбелязвам........
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Трудно се разбиват оригиналните горни, не знам защо повечето разбити са от тия дето са сменяни с такива взети от БГ.......всъщност знам де, риторично отбелязвам........
            Да точно! Аз където си мислих че са ми разбити ама като погледнахте в сервиза и се видя че са си в много добро състояние...Но все пак бяха оригиналните носачи
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              трябват ми читави биалетки кажете марка, която сте пробвали и става.....Окап мисля, че оем ми беше препоръчал
              Аз съм с Moog 20K km и нямам проблеми но като цени са х2 за сега янмам забележки.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

аз съм с фиорела и нема такъв боклук на 9500км са на 4000 се разбиха като 3000 бяха извън градско и долните и горните са ми такива а старите са ми ж мазето и сега съм решил да ги рециклирам да видим колко ще изкарат те(а как се разбира дали носачите са ти оригиналните демек от завода???)
                sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
                  аз съм с фиорела и нема такъв боклук на 9500км са на 4000 се разбиха като 3000 бяха извън градско и долните и горните са ми такива а старите са ми ж мазето и сега съм решил да ги рециклирам да видим колко ще изкарат те(а как се разбира дали носачите са ти оригиналните демек от завода???)
                  Така кога сменях,носачите горни/долни - на новите не пишеше нищо на самите носачи а на старите си имаше лого съответно Алфа Ромео и Ланчия,ама ква марка са точно незнам май се водят ТРВ но не съм на 100% сигорен.
                  156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                  KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                  Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                  Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                    Така кога сменях,носачите горни/долни - на новите не пишеше нищо на самите носачи а на старите си имаше лого съответно Алфа Ромео и Ланчия,ама ква марка са точно незнам май се водят ТРВ но не съм на 100% сигорен.
                    мерси за отговора като ги позачистих се показа надпис алфа
                    sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                    Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
                      (а как се разбира дали носачите са ти оригиналните демек от завода???)
                      Ако тоя диаметър е 19мм е много вероятно да са ти оригиналните, макар че има и афтърмаркет такива....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да попитам и аз нещо,вчера ходих на диагностика по окачването ,провериха всичко което може на ''тресачка'' и извода беше че за 2 години и 25000 км и нашите пътища -скърцащи тампони на горни носачи(здрави шарнири), на долните носачи има разбит един тампон(задния с алуминиевата чашка) и тампоните на дългите напречни щанги отзад (само тези които са до колелото).Та въпроса ми е следния за горните си намерих изгодно тампони на MOOG ,за долните тампони на MOOG не мога да намеря,каква друга марка да търся и съответно дали се продават само тампоните за тези напречните щанги щото ги предлагат само с щангата
                        Attached Files
                        Last edited by vesko_iotov; d.m.y г., 14:06.
                        159 1.9 jtd TI
                        156 1.8 ts 99g ex

Comment

някой

---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:06 ----------

знае ли каде може да ми сменят тампоните на предната стаб.щанга с полоуританожи тампони.АР 156 1.9gtd 2000g.

Comment

Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщение
                            някой

---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:06 ----------

знае ли каде може да ми сменят тампоните на предната стаб.щанга с полоуританожи тампони.АР 156 1.9gtd 2000g.
                            http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26

По твой избор
                            "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Working...
                            X